Uz ove jednostavne trikove riješite neugodnog mirisa prilikom dinstanja kupusa

Sirće Sirće je vrlo učinkovito u uklanjanju mirisa kupusa. Međutim, važno je pridržavati se mjere kako ne biste pokvarili okus jela. Tokom dinstanja kupusa, jednostavno dodajte malo sirćeta u posudu. Dodatak malo šećera takođe može pomoći da se balansira kiselost i ukloni miris.
So i soda Ova metoda zahtijeva hladnu vodu, u kojoj ćete rastvoriti jednu kašiku soli i prstohvat sode bikarbone. U ovaj rastvor stavite sjeckani kupus i kuvajte ga nepoklopljenog 15-20 minuta. Nakon toga, ocijedite kupus u cjediljci i nastavite s kuhanjem, bilo da ga dinstate, prokuhavate ili pečete.
Lovorov list Dodavanje nekoliko listova lovorovog lista, kašike bijelog vinskog sirćeta i malo limunovog soka u vodu tokom kuhanja također može pomoći u eliminaciji mirisa. Dodatak začina poput peršuna, mirođije ili kima može smanjiti intenzivan miris i okus kupusa, čineći ga ugodnijim.
Uz ove jednostavne metode, možete uživati u pripremi jela od kupusa bez brige o neugodnom mirisu koji se može širiti po vašem domu.