Prste da poližeš
324

Za današnji iftar pripremite najukusniji juneći gulaš u saftu

S.H.P.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Juneći gulaš zadovoljit će nepca svih ljubitelja mesa. Idealan je za umočiti, a možete ga serivrati i sa raznim prilozima poput kuhane riže ili pire krompira. Servirajte ga uz somune i kupus salatu.

Savjet je da ga pripremate u ekspres loncu, jer će meso biti mekanije i ukusnije. Ukoliko nemate ekspres lonac kuhajte ga na isti način samo nešto duže vremena.

Za ovaj recept potrebni su vam sljedeći sastojci:

500 grama junetine bez kostiju 2 glavice luka 200 mililitara paradajz sosa vegeta crvena paprika bibier i so bijeli luk u granulama i voda

Način pripreme:

Sitno isjeckajte luk i malo ga prodinstajte. Meso isjeckajte na kockice. Žile uklonite. Kada luk dobije zlatno žutu nijansu dodajte 200 mililitara vode. Potom dodajte dvije kašike vegete, jednu kašku crvene paprike, bijeli luk u granulama i biber.

Zatim dodajte crveno meso i dobro promiješate. Sve to zalijte vodom tako da pokrije meso. Poklopite ekspres lonac i ostavite da se kuha 20 minuta. Povremeno pogledajte i dodajte vode po potrebi kako meso ne bi izgorjelo.

Kada voda gotovo uvrije dodajte paradajz sos i pola čaše vode. Ostavite da se prokuha još pet minuta.

Služite s pire kompirom ili kuhanom rižom. Uz to servirajte somun i kupus salatu. Prijatno.