Jednostavna i sočna
60

Za desert pripremite laganu tortu s bananama, bez pečenja i kuhanja

S.H.P.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Priprema torti nekada može biti veoma zahtjevna. No želite li više vremena posvetiti nekim drugim životnim stvarima trebate znati kako postoji mnoštvo recepata za koje vam neće biti potrebno da uključujete šporet.

Donosimo vam recept za tortu s bananama i keksom koju ćete pripremiti za 15-tak minuta.

Sastojci koji će vam biti potrebni za pripremu ove torte:

500 grama mljevenog keksa 300 mililitara soka od narandže 150 gramaa šećera u prahu 250 grama maslaca 150 grama čokolade za kuhanje 250 grama badema kilogram banana 500 mililitara slatke pavlake

Način pripreme:

Čokoladu stavite da se rastopi na pari. U posudu ubacite omekšani puter, šećer i umiksajte. Potom dodajte bademe, keks i sok od narandže. Mijesite rukom dok se smjesa ne sjedini. Podijelite smjesu na dva dijela. U jedan stavite čokoladu.

Na dno kalupa stavite čokoladni dio. Potom poredajte banane koje ste prije toga poprskali limunovim sokom kako ne bi crnile. Preko stavite svijetli dio.

Cijelu tortu premažite u snijeg umućenom slatkom pavlakom. Ostavite je u frižideru nekoliko sati.