Bogatstvo ukusa
25

Za ručak napravite Tantan Ramen, tradicionalnu japansku supu

Klix.ba
Ramen je japanska supa s rezancima. Ono što ovu supu čini posebnom jeste mesni temeljac koji je veoma aromatičan. Kod tantan remena temeljac je svinjski, ali se temeljac može naprviti i od pilećeg, goveđeg pa čak i ribljeg mesa.

Sastojci koji će vam biti potrebni za pripremu ovog jela su:

1 pile 50 gr mladog luka 100 gr đumbira 1 kg svinjskih kostiju 1l vode 500 ml soja sosa 500 ml sakea 100gr šećera 200 gr svinjskog trbuha 200 gr mljevenog mesa

30 gr čili paste 30 gr miso paste 480 gr ramen rezanaca 160 g klica graha 80 gr kukuruza šećerca 60 gr graška

  • dodatnih 80 gr mladog luka

Način pripreme:

Pile, mladi luk, 50 gr đumbira i svinjske kosti stavite da se kuhaju tri sata. U drugu šerpu stavite litar vode i 500 ml soja sosa. Potom dodajte sake, šećer, 50 gr đumbira i svinjski trbuh. Ostavite da se kuha dva sata.

U treću šerpu propržite 200 gr mljevenog mesa, dodajte 20 ml sakea, 20 ml soja sosa, čili pastu, miso pastu i kuhajte desetak minuta.

U posudu stavite miso pastu i pileći temeljac promiješajte i dodajte ramen rezanca, klice od graha i kukurz šećerac. Dodajte i već pripremljeno svinjsko i faširano meso, te 80 gr isjeckanog mladog luka.

Pospite susasmom i čili uljem.