Filovati ga možete sastojcima koje volite, a mi preporučujemo sir, pureću šunku i kisele krastavice.
Sastojci koji će vam biti potrebni:
5 jaja 150 grama edamera malo soli 2 tikvice svježi peršun 4 malo veće kisele krastavice 200 grama krem sira 200 grama pureće šunke
Način pripreme:
Tikvice dobro operite jer ne gulite koru. U veću posudu izrendajte tikvice. Posolite i izmiješajte. Ostavite ih da odstoje 15 minuta. Uključite rernu na 180 stepeni.
Tepsiju obložite papirom za pečenje.
U drugu posudu razbijte jaja. Izmutite ih, a potom dodajte procijeđene tikvice. Narendajte sir i dodajte sitno isjeckani peršun. Posolite i sve promiješajte. Izlijte u tepsiju i stavite da se peče.
Kada se kora ispeče ostavite je da se dobro ohladi, izvadite i okrenite naopako. Namažite je krem sirom, a potom dodajte šunku i sitno isjeckane krastavice. Rolat možete premazati pavlakom. Ostavite da se hladi, a potom ga isijecite.