
Sastojci koji će vam biti potrebni za ovo jelo su:
500 gr telećeg buta glavica luka 2 čehna bijelog luka kašika crvene papirke malo čilija mrkva 300 grama šampinjona 200 ml paradajz sosa
Isjeckajte teleći but na kockice. Posolite ga i pobiberite. Kockice uvaljajte u brašno. I stavite da se proprži. Dok ne uhvati smeđu boju. Meso potom izvadite. Na ulju u kojem se pržilo meso stavite sitno isjeckanu glavicu luka. Pržite ga dok ne dobije zlatnu boju.
Dodajte i dva čehna isjeckanog bijelog luka. Zatim dodajte crvenu papriku i malo čilija. U smjesu dodajte i izrendanu mrkvu. Promiješajte. Potom vratite meso u šerpu. Dodajte isjeckane gljive. Promiješajte. Dodajte paradajz sos i vode dovoljno da prekrije meso i ostale sastojke. Kuhajte na laganoj vatri dva sata.
Servirajte s pire krompirom ili kuhanom rižom i kupus salatom. Prijatno.