Bogate vitaminom B
17

Za ručak pripremite punjene lignje sa suhim mesom i špinatom

S.H.P.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Lignje su jedan od najvoljenijih plodova mora. Baš kao i mnogi drtugi plodovi one će doprinijeti očuvanju vašeg zdravlja. Naime, lignje su dobar izvor proteina, omega 3 masnim kiselinama, bakrom, cinkom, te vitaminom B.

Imaju samo 70 kalorija na 100 grama, no morate znati da će prženje utrostručiti kalorije.

Za punjenje lignje trebat će vam sljedeći sastojci:

kilogram lignji 100 mililitara bijelog vina 500 grama špinata 5 čehni bijelog luka 300 grama gaude maslinovo ulje peršun 200 grama suhog mesa

Način pripreme:

Očistite lignje i tube odvojite od krakova. Krakove isjeckajte na sitne komadiće. Stavite ih da se proprže na maslinovom ulju. Dodajte vino i pustite da ispari. U šerpu s vodom kratko prokuhajte špinat. Špinat isjeckajte i dodajte u krakove. Potom dodajte bijeli luk i peršun i sve kratko propržite.

Narežite sir na štapiće i obmotajte ga suhim mesom. Lignje napunite štapićima i umakom od krakova i blitve i zatvorite ih čačkalicama.

Lignje pecite na grill tavi 15-tak minuta. Služite ih s krompir salatom.