Imaju samo 70 kalorija na 100 grama, no morate znati da će prženje utrostručiti kalorije.
Za punjenje lignje trebat će vam sljedeći sastojci:
kilogram lignji 100 mililitara bijelog vina 500 grama špinata 5 čehni bijelog luka 300 grama gaude maslinovo ulje peršun 200 grama suhog mesa
Način pripreme:
Očistite lignje i tube odvojite od krakova. Krakove isjeckajte na sitne komadiće. Stavite ih da se proprže na maslinovom ulju. Dodajte vino i pustite da ispari. U šerpu s vodom kratko prokuhajte špinat. Špinat isjeckajte i dodajte u krakove. Potom dodajte bijeli luk i peršun i sve kratko propržite.
Narežite sir na štapiće i obmotajte ga suhim mesom. Lignje napunite štapićima i umakom od krakova i blitve i zatvorite ih čačkalicama.
Lignje pecite na grill tavi 15-tak minuta. Služite ih s krompir salatom.