Zahvaljujući ovim savjetima ćete svaki put pripremiti grašak savršenog okusa
Imajte na umu da se grašak sporije kuha u slanoj vodi pa je najbolje da ga posolite pred kraj ili nakon kuhanja. Kada provri, u grašak biste trebali dodati nekoliko kašika ulja zato što će ono ubrzati kuhanje.
Nakon 10 - 15 minuta vrenja, dodajte pola kašičice sode bikarbone kako bi on postao idealno mekan. Vodite računa o tome da ne pretjerate s dodavanjem sode jer ćete tako pokvariti njegov okus.
Kao što je poznato, mahunarke, koje uključuju grašak, grah i leću, bogate su vlaknima, proteinima i mikronutrijentima, ali sadrže vrlo malo masti i šećera.
Zbog toga, kako objašnjavaju autori trenutne studije, Američko udruženje za srce, Kanadsko-kardiovaskularno društvo i Evropsko društvo za kardiologiju potiču način prehrane koji naglašava unos mahunarki za smanjenje holesterola, snižavanje krvnog pritiska i regulaciju dijabetesa.