On najprije treba stajati u vodi koja se potom prolije. No, trik je u tome da kada ga počnete kuhati, naspete toplu vodu. Nakon toga ga vratite na šporet, ponovo začinite, dodajte meso i nastavite kuhati. Kuhari tvrde da ćete zahvaljujući ovom jednostavnom koraku zasigurno biti oduševljeni okusom graha.
Grah je mahunarka koja je izuzetno zdrava. Potiče iz Azije, a ubrzo je postao jedna od glavnih namirnica na svim kontinentima na svijetu. On sadrži gotovo sve esencijalne aminokiseline.
Osim aminokiselina, sadrži i kalij, kalcij, željezo, fosfor, magnezij, cink i natrij, odličan je izvor bjelančevina, vitamina B6, riboflavina i vatimina B3 pa tako jedna porcija graha osigurava 20 posto dnevnih potreba za vlaknima.
Budući da sadrži željezo, može pomoći u liječenju anemije i jačanju imuniteta. Osim toga, u vegetarijanskoj kuhinji grah je veoma popularan jer se njegovom upotrebom nadoknađuje nedostatak bjelančevina.