Pohovani hljeb je odličan izbor za doručak ili večeru i odlično se slaže s raznim namazima.
Savršene prženice bi trebale biti meke i kremaste u sredini, a zlatne i hrskave spolja. Najčešće se služe za doručak, posebno vikendom, i odličan su način da iskoristite stari hljeb od prethodnih dana.
U duboku posudu za pečenje razbijte dva jaja i ulijte pola velike šoljice mlijeka. Posolite i dodajte cimet, a u smjesu možete dodati i ekstrakt vanilije.
Sve zajedno dobro promiješajte. Hljeb narežite na deblje kriške, ubacite ih u posudu i pustite da odstoje dok ne upiju svu tekućinu.
Najbolje bi bilo da iskoristite hljeb koji je star dan ili dva. Kriške prepržite na malo maslaca u tavi. Za svaku stranu trebat će vam dvije-tri minute. Nakon toga stavite kriške u pleh i pecite ih u prethodno zagrijanoj rerni 10-15 minuta na 200 stepeni.
Kad bude gotovo, izvadite i uživajte u tostu kakav ranije niste jeli.