Komentari (31)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Cuj znamo li,neki dan jeo...heh
Da li je neko primjetio koliko starih sirotinjski jela se danas smatra delikates. Iako taj naziv "sirotinjsko jelo" je veoma glup naziv. Hrana je hrana i sva je ukusna bez obzira koliko bila bogata sastojcima.
Kod mene se ovo zove uštipnjača jbg.. ista stvar
Da, ovo se u Bosanskoj Posavini naziva poprskuša.
staro krajisko jelo na kasike
Vrilica zakon sa salatom od luka, paradajza i pavalake. Neka je sirotinjska hrana al je super.
Nikad čuo. Pretpostavljam da je ukusna.
Samo sad izmisljaju nazive nikad cuo bgm za ovu Znam samo za kljukusu 😜
na žalost moram priznati da nikada nisam jeo ovu pitu... moram pitati mamu zašto nikada nije pravila... a iskreno, nisam kod nas ni čuo za vrilicu, vrelušu, mekušu, oparušu ili kako već neki ovdje pišu... morat ću negdje probati...
ja eto ne znamo,mi inace svi na kavijaru odrasli
Jedna od najukusnijih pita.
Jos jedan naziv, droca 😄
Kod nas se kaze Vrelusa, ali kako god se zvala, nema je bolje!
Nije ovo sirotinjska pita s obzirom koliko treba maslaca, kajmaka i mlijeka, tko nije probao ne zna šte je pravi doručak, još uz pitu šarenu salatu (paradajz, krastavac, pečena paprika i luk), a u Gradačcu se zove POPRSKUŠA.
Dobra,.. kad je hrskava..
Poznata i kao pleska u nekim krajevima.