Komentari (54)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Mediji su ključni u seksualizaciji djevojaka i primarni su krivci za ovaj trend. Kada 50 djevojaka postigne izvanredne rezultate u kulturi,nauci ili umjetnosti, njihovi uspjesi prolaze nezapaženo. Suprotno tome, ako se pojavi samo jedna fotografija na kojoj je djevojka gola, redovno dobije deset objava na popularnim medijima poput Klixa. Ova disproporcija u medijskoj pokrivenosti dovodi do toga da žene često teže onome što mediji promoviraju kao socijalno poželjno.
Potraznja diktira trzište što će reći da, kad trziste bude trazilo obrazovane i emancipovane zene, o takvima ce se i pisati. Dotad, golotinja i sex prodaju.
Mediji pomažu seksualizaciji žena, ali niko te ne može natjerati da se skineš u gaće i objaviš to na Instagramu, osim tebe same. Žene su same sebi najveći neprijatelj. Lakše je privući pozornost sa time kad si oskudno obučena nego da se školuješ, obrazuješ i stvaraš ime od sebe (ako ti je to bitno) svojim zvanjem, znanjem, lakše je fotkati dupe, sise, tako da se dopire do ciljane grupe (likova koji mogu da ih materijalno obezbjede).
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Čuj influenserica, E jadni su oni koji Ivo prate na društvenim mrežama, nije čudo što sve ode u PM…
baka futi uplatio reklamu na klixu. sta necu docekati danas.
Koliko kosta, javna prostitucija 🤣
Dnondna.
Bravo, samo promovišite ovakve likove. Onda kasnije kukajte kako nemamo radnika, majstora, doktora. Trebate još i neku nabildanu istetoviranu mrcinu nahvaliti. Pa ćete onda kukati za nekom Nizamom.
Intelektualno čudo od insana. Skidanje i slikanje vrhunac života. Majka i otac su sigurno ponosni na njenu darovitost i TALENAT.
Vala dosta je klix vise...ocigledno da su vam ove promotivne reklame prejeftine pa svaka susa plati clanak...
Razbuco bi je ko švabo Rusiju četerestreće
Osta svabo bez municije, a onda rusi udarise...
Ko misli da je ovo golisavo nije joj bio na insta profilu 😅 ko da je ambasodor pornhub-a
Mala neskolovana fufica
Mmmmmmmmmm
gejevi i nesigurne ženske mi pucaju minuse hahahhaha
Mogu misliti kojeg su stepena inteligencije ljudi koje je ona kao oduševila. Ne znam odakle vise izvlače ovakve ublehe ??
Jos jedna nepoznata iNfLueNseRica
Pa mnoge djevojke ne bih bile ni primjecene da ne pokažu mindz ili sisu jer za mozgom veze nemaju
e moj klixe jade jadni
Zašto reklamirate prostitutke?!