Gdje je granica?
118

Beach bar u Hrvatskoj naplaćuje čak i mjesto za peškir: Ogorčena turistkinja objavila cjenovnik

N. O.
Foto: Shutterstock/Klix.ba
Foto: Shutterstock/Klix.ba
Na društvenim mrežama osvanula je žalba turistkinje koja je posjetila Vodice u Hrvatskoj i ostala šokirana da se u jednom beach baru naplaćuje i mjesto za peškir.
Naime, kako je prenio Morski.hr jedna gospođa se na Facebook grupi požalila kako "ukoliko birate Vodice" za svoj odmor trebate biti svjesni da su neki "počeli naplaćivati i plažu".

Kako se može vidjeti na fotografiji cjenovnika koji je objavila prostor za najam peškira košta 4 eura.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Objava je izazvala brojne komentare, a Morski.hr je kontaktirao i vlasnike spomenutog bara kako bi utvrdili o čemu je riječ. Kompanija povezana sa spomenutim beach barom tvrdila je da im nikakve dozvole za naplatu ne trebaju jer je riječ o privatnom posjedu.

Kada govorimo o cijenama, na fotografijama se također može vidjeti da iznajmljivanje ležaljki košta 10 eura, dok je za baldahin potrebno izdvojiti 43 eura.

Koliko su cijene u Hrvatskoj "otišle u nebo" potvrđuje i činjenica se slovenski političar Pavel Rupar nedavno požalio na cijene u jednom restoranu.

On je boravio u Poreču, gradu na zapadnoj obali poluotoka Istra te je objavio kako ćevapčići koštaju 17 eura uz poruku da su "Hrvati potpuno izgubili vezu sa stvarnošću".