Pripremite se za uživanje u tanjiru koji priča priču o našim običajima i ljubavi prema hrani. Vispakova Begova čorba štedi vaše vrijeme. Ono što ste do sada pripremali satima, nalazi se u jednoj kesici.
Ako ste ljubitelji tradicionalne bosanske kuhinje a pritom i zdravog ručka, onda je Begova čorba sa hrono hljebom odličan izbor.
Hrono hljeb utječe na smanjenje holesterola u krvi, te jača imunološki sistem, a posebnu notu daje u kombinaciji s Begovom čorbom.
Begova čorba s krutonima/4 osobe
Sastojci
-
2 kašike svježeg peršuna
-
1 kašičica crvene paprike
Priprema
Begovu čorbu pomiješati sa malo mlake vode pa izliti u posudu sa vrelom vodom, kuhati po navednim uputama na kesici. Hrono hljeb isjeći na kockice pa poredati u tepsiju, po želji posuti sa mljevenom crvenom paprikom. Peći u rerni na temperaturi od 100 stepeni.
Kada su krutoni gotovi servirati ih u tanjir s Begovom čorbom. Po želji krutoni se mogu servirati i odvojeno.
Možda vas zanima
Vezani članci