Screenshot/Youtube
Ćevapi u kajmaku su dobar izbor kada želite ukusan ručak, a nemate vremena spremati zasitne obroke. Njihova priprema je jednostavna, a umjesto ćevapa možete kupiti mljeveno meso i napraviti domaću verziju ćevapa.
Možete ih servirati uz somune i mladi luk, a recept za domaće ćevape pronašli smo na Youtube kanalu "na Samirin način".
Za domaće ćevape će vam biti potrebno:
- jedan kilogram junećeg mljevenog mesa
- četiri čehna bijelog luka
- jedna kašika soli
- pola kašike bibera
- jedna kašičica sode
- 100 - 150 mililitara mineralne vode
Za kajmak će vam biti potrebno:
- 150 grama feta sira
- 200 grama kisele pavlake
- malo vrhnja ili mlijeka
- sirni namaz
- kajmak
Priprema:
Spojiti sve sastojke za ćevape i dobro pomiješati. Smjesu kratko ostaviti da poveže i potom formirajte ćevape. Dok se ćevapi peku, otopite kajmak te dodajte ostale sastojke za kajmak da se zajedno istope.
Kada se sve istopi, dodajte ćevape i servirajte. Neizostavni dio ovog jela su somuni, koje u nekim krajevima dodatno preliju kuhanim i začinjenim prelivom, koji se najčešće pravi od goveđeg ili kokošijeg temeljca.
Možda vas zanima
Imaju kćerku Gloriju
Rialda Karahasanović o majčinstvu: Muž mi ne pomaže, već se bavi svojim djetetom
Pravilno skladištenje
Ove namirnice nikada ne biste trebali držati zajedno: Izbjegnite neugodne mirise i ukuse
Vezani članci