Komentari (22)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sa toliko kupusa to je Lički Lonac. Od bosanskog lonca ga razlikuje upravo velika količina kupusa. Ličani svoj lonac nazivaju bosanskm loncem, dok ostatak BiH takvo jelo naziva ličkim loncem i priprema bosanski lonac sa puno manje kupusa.
Usput, još jedna karakteristika pravog boanskog lonca je da se meso za bosanski lonac nikada ne proprži prije kuhanja, nego se sirovo stavlja na kuhanje. Gornji recept je za neki lonac, ali bosanski nije zbog proprženog mesa i velike količine kupusa.
uz ovo netreba hljeb ;)
ovo tucem sedmicno, samo mjenjam meso
To je pravo jelo. Ne samo za rudare
Svaka čast na ovome jelu,ali želim da da kažem bez da ikog uvrijedim,pa molim vas budite iskreni, ko od malđe ženske populacije,bila to komšinica,rodbina,prijateljica danas kuha bilo šta,a da ne govorim o ovome loncu,na poslu kod mene ni jedna ne zna jaje napraviti,kažu mi,samo naručimo,zašto da kuham nismo lude,u familiji mala se udala viršle ako skuha to je vauuu,mame su najviše krive jer ih ne uče tome,nece ovo na dobro s današnjom omladinom.
kakav keramicki lonac ili kazan ?? zemljani lonac je zakon
Uh bice sutra prejedanja i otpuhivanja.
Najbolje jelo.
Da je to originalni recept za bosanski lonac je samo vjerovanje Ličana.
Bosanski lonac, japrak, bamija, burek. Moja omiljena klopa za Bajram.
Ubitacna kombinacija i poslije baklava i kisela da malo dodjes sebi