Brzi sladoled od dva sastojka: Potrebni su vam ostaci čokoladnog krema i slatko vrhnje
Uz visoke temperature mnogima je sladoled omiljena slastica u vrućim ljetnim danima, a uz recept koji je podijelila Marija Mazalin pripremit ćete ga u tren oka.
Ono što vam je potrebno jeste skoro prazna tegla Nutelle i vrhnje za šlag. Istovremeno ćete iskoristiti ostatke krema, a i pripremiti osvježenje.
Sastojci:
-
prazna teglica Nutelle s ostatkom na teglici (po mogućnosti ostatak posljednje kašike)
-
400 mililitara slatkog vrhnja za šlag.
@marijamazalin Nutella sladoled - 2 sastojka👌| 2 ingredients Nutella ice cream 😍 SASTOJCI • prazna teglica Nutelle s ostatkom na teglici (+ po mogucnosti 1 zadnja žlica) • 400ml slatko vrhnje za šlag - Nutella je od 400g RECEPT 1. Zagrij malo slatkog vrhnja (100ml max) 2. Ubaci u Nutellu i promuckaj samo da otopi i skine Nutellu s rubova 2. Dodaj ostatak slatkog vrhnja da napunis teglicu (znaci tekuce, nista se ne miksa) 3. Zamrzni skroz, bar 5h ili preko noći 4. Prije jedenja ostavi na sobnoj temp. 30-60min da se malo odledi i spremno je za jesti 👌 ❣️ENGLISH INGREDIENTS • empty jar of Nutella with leftovers the edges (+ if possible 1 last tablespoon) • 400ml sweet cream - Nutella is 400g RECIPE 1. Heat a little sweet cream (100ml max) 2. Put it in the Nutella jar and stir well to melt and remove the Nutella from the edges 2. Add the rest of the sweet cream to fill the jar 3. Freeze completely, at least 5 hours 4. Leave at room temperature before eating - 30-60 minutes, to defrost a little and it’s ready to eat 👌 #nutella #sladoled #icecream #recept #recipe #marijamazalin ♬ original sound - Marija Mazalin
Priprema:
Zagrijte malo slatkog vrnja - maksimalno 100 mililitara. Ubacite u Nutellu i promućkajte toliko da se otopi i skine Nutellu s rubova tegle.
Dodajte ostatak slatkog vrnja kako bi napunili teglu, a potom zamrznite.
Prije jedenja preporučuje se da se ostavi na sobnoj temperaturi 30 do 60 minuta kako bi se malo odledilo i spremno je za jesti.