Brzinski ručak
48

Burek na netradicionalan način: Hrskav izvana, mekan i ukusan iznutra

D. J.
Screenshot: Facebook
Screenshot: Facebook
Burek je mnogima omiljena vrsta pite, a onaj domaći je zasigurno i najukusniji.

Na Facebooku profilu "Mirisi iz Majine kuhinje" objavljen je video pripreme bureka na malo drugačiji način.

Burek

Toliko mi se ovaj burek svidio da ću do sada da ga radim ovako. Odlična ideja i odnos kora i mesa. Ja sam radila sa Lenka korama i pokazale su mi se odlično do sada. Nadam se da će se i vama svidjeti ovaj recept koji sam vidjela kod @ignjatovamama i @nas_dan_svaki_dan ❤️🌸Burek🌸Sastojci ( 2 komada):500 gr junetine500 gr teletine3 crvena luka većazačiniulje sjemenki groždjaPremaz:400-500 gr kisele pavlake 5 jajamalo ulja ili maslaca1. Luk dinstate i onda dodate meso. Začinite i pržite ga nekih 15-ak minuta.2. Za premaz sve pomješate i namažete dvije kore. Ostavite ih sa strane. Na novu koru stavite premaz, meso na čoškove i uvijete. Prebacite tu koru na one dvije namazane. Radite tako dok ne napravite trougao gdje je podloga 3 kore pa dvije pa jedna na vrh. Sve urolajte sa ove dvije kore i premažite još jednom. Pecite na 200°-220° dok ne porumeni. Prijatno❤️ #mirisiizmajinekuhinje #burek

Posted by Mirisi iz Majine kuhinje on Friday, August 11, 2023

Sastojci (2 komada):
  • 500 gr junetine
  • 500 gr teletine
  • 3 crvena luka veća
  • začini
  • ulje sjemenki groždja

Premaz

  • 400-500 gr kisele pavlake
  • 5 jaja
  • malo ulja ili maslaca

Priprema

  1. Luk dinstate i onda dodate meso. Začinite i pržite ga nekih 15-ak minuta.

  2. Za premaz sve pomješate i namažete dvije kore. Ostavite ih sa strane. Na novu koru stavite premaz, meso na ćoškove i uvijete. Prebacite tu koru na one dvije namazane. Radite tako dok ne napravite trougao gdje je podloga 3 kore pa dvije pa jedna na vrh.

Sve urolajte sa ove dvije kore i premažite još jednom. Pecite na 200°-220° dok ne porumeni.