Mekan i sočan biskvit
39
Dobar način da izbjegnete dodatne kalorije: Napravite čokoladni kolač bez šećera i brašna
L. R.
© Shutterstock
Čokoladni kolači i torte znaju biti prave "kalorijske bombe". No, ovaj kolač pravi se bez brašna i dodanog šećera, što ga čini idealnim desertom kada želite izbjeći velike količine rafinisanog šećera.
Odlična stvar kod ovog recepta je jednostavnost u pripremi, a posebno će vas oduševiti njegova mekana struktura i sočni ukus.
Za ovaj recept bit će vam potrebno:
- dvije banane
- dva jajeta
- 30 grama kakaa u prahu
- pola vrećice praška za pecivo
Za preliv vam je potrebno:
- 100 grama crne ili mliječne čokolade
- jedna kašika ulja
Priprema:
Budući da priprema ne traje više od 15 minuta, najprije uključite rernu na 180 stepeni. Potom banane i jaja stavite u blender ili kratko umutite mikserom. Nakon toga dodajte kakao i prašak za pecivo i nastavite blendati ili mutiti dok ne dobijete jednaku smjesu.
Smjesu prebacite u manju tepsiju ili kalup prečnika oko 15 centimetara. Kada se rerna zagrije, stavite kolač da se peče nekih 30 minuta. Kada je kolač gotov, istopite crnu čokoladu s jednom kašikom ulja pa prelijte je preko kolača. Možete ostaviti da se ohladi ili odmah jesti.
Možda vas zanima
Uputila mu oštru kritiku
Marija Šerifović napala takmičara Zvezda Granda: Ubila bih se da moj sin ode to raditi
Vezani članci