Komentari (3)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Suvišni trikovi. Bitan je kukuruz, a kod nas je šklj kvaliteta kokičara u prodavnicama. Pola boba ne ispuca do kraja. Uzme se veća šerpa sa staklenim poklopcem, stavi se malo ulja, komadić putera, pokrije se dno kukuruzom i posoli. Protrese se da se sve izjednači i onda čeka da krene kokati. Bitno je samo povremeno tresti šerpu da ne zagore kokice na dnu. Kad prestane kokati, skinuti s vatre i odmah istresti u posudu. Friške kokice su najbolje, toplo preporučujem.
A za dodatnu zabavu umjesto na ringlu stavite to u mikrovalnu i uživajte.
Nemojte foliju direktno na platu. Dok je cimas da ne zagore kuruzi, folija progleda. Upravo, bio naivan, pa probao.