Ne morate čekati da tijesto naraste: U ukusnim pizza rolnicama mnogi će uživati
Za tijesto će vam biti potrebno:
- 600 grama mekog brašna
- jedna vrećica suhog kvasca
- jedna kašičica šećera
- jedna kašičica soli
- 200 mililitara jogurta
- 200 mililitara mlijeka
- 100 mililitara ulja
Sastojci koji će vam biti potrebni za nadjev su:
- sir edamer
- paradajz sos ili kečap
- origano
- šunka
- šampinjoni
Priprema:
Najprije ugrijte mlijeko pa dodajte šećer i kvasac. Ostavite kratko da kvasac naraste, a u drugoj posudi pripremite brašno i sol. Kada pomiješate brašno i sol, dodajte jogurt, mlijeko i ulje. Uključite rernu na 250 stepeni pa počnite s pripremom tijesta. Kada umijesite tijesto, potrebno ga je razviti u pravokutnik debljine pola centimetra.
Premažite tijesto sosom od paradajza ili kečapom, a onda dodajte sastojke po želji. Ukoliko nemate sir i šunku u kriškama, možete ih naribati. Kada ste stavili željeni nadjev, uvijte tijesto i režite rolnice na debljinu od jednog centimetra.
Stavite u tepsiju obloženu papirom za pečenje, a onda stavite još malo sira te origano. Pecite ih oko 15 minuta na temperaturi od 220 stepeni.