Imamo recept
10

Ne peče se i brzo je gotova: Ova kremasta torta osvojit će ljubitelje slatkog

D. J.
© Shutterstock
© Shutterstock
Kremasta torta sa sirom i bijelom čokoladom nije preteška i odlična je za toplije dane te smo sigurni da će se svidjeti svim ukućanima.

Sastojci

Za biskvit:

  • 150 g mljevenog petit keksa
  • 100 g istopljenog maslaca
  • 100 ml mlijeka
  • 70 g šećera
  • 100 g prženih mljevenih lješnjaka

Za kremu:

  • 400 ml vrhnja za šlag
  • 200 g bijele čokolade
  • 50 ml vrhnja za šlag (za bijelu čokoladu)
  • 400 g krem sira

Za dekoraciju:

  • 50 ml vrhnja za šlag
  • 50 g čokolade za kuhanje
  • 50 g prženih sjeckanih lješnjaka

Priprema

U posudi pomiješajte mljeveni keks, istopljeni maslac, mlijeko, pržene mljevene lješnjake i šećer. Smjesu rasporedite u kalup promjera 22 centimetra.

Komadiće čokolade i 50 ml vrhnja za šlag istopite u mikrovalnoj pećnici ili na pari. Pustite da se malo ohladi.

Izmiksajte ostatak vrhnja za šlag, krem sir i istopljenu čokoladu. Kremu rasporedite u kalup.

Za dekoraciju preko komadića čokolade za kuhanje prelijte vrhnje za šlag pa istopite kratko na pari ili u mikrovalnoj. Čokoladnom glazurom prošarajte tortu pa je posipajte komadićima prženih sjeckanih lješnjaka. Prije posluživanja tortu dobro ohladite.