Jednostavan je
3

Nemate mnogo vremena da čekate da se tijesto za pizzu digne? Isprobajte ovaj recept

I. S.
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ukoliko želite napraviti tijesto za pizzu, a nemate vremena čekati da se ono digne, isprobajte ovaj jednostavni recept.

Potrebno vam je: 130 mililitara tople vode, jedno pakovanje suhog kvasca, kašičica šećera, 310 grama brašna, dvije kašike maslinovog ulja i kašičica soli.

Priprema

Zagrijte rernu na 230 stepeni i pouljite tepsiju. U posudu ulijte vodu pa dodajte kvasac i šećer. Promiješajte i sačekajte desetak minuta dok smjesa ne postane kremasta.

Smjesi zatim dodajte brašno, ulje i so te mutite dok ne postane glatko. Sačekajte pet minuta da odstoji. Tijesto prebacite na površinu na koju ste prethodno sipali malo brašna i rolajte ukrug.

Nakon toga ga prebacite u tepsiju. Dodajte umake i preljeve po želji i pecite 15-ak minuta. Prijatno!