Jednostavan je
3
Nemate mnogo vremena da čekate da se tijesto za pizzu digne? Isprobajte ovaj recept
I. S.
Foto: Shutterstock
Ukoliko želite napraviti tijesto za pizzu, a nemate vremena čekati da se ono digne, isprobajte ovaj jednostavni recept.
Potrebno vam je: 130 mililitara tople vode, jedno pakovanje suhog kvasca, kašičica šećera, 310 grama brašna, dvije kašike maslinovog ulja i kašičica soli.
Priprema
Zagrijte rernu na 230 stepeni i pouljite tepsiju. U posudu ulijte vodu pa dodajte kvasac i šećer. Promiješajte i sačekajte desetak minuta dok smjesa ne postane kremasta.
Smjesi zatim dodajte brašno, ulje i so te mutite dok ne postane glatko. Sačekajte pet minuta da odstoji. Tijesto prebacite na površinu na koju ste prethodno sipali malo brašna i rolajte ukrug.
Nakon toga ga prebacite u tepsiju. Dodajte umake i preljeve po želji i pecite 15-ak minuta. Prijatno!
Možda vas zanima
Hirurg dobio dres Seville
Rakitić presadio kosu, turski hirurg mu vratio sjaj i gustoću iz mladih dana
Vezani članci
Jesenja slastica
Pripremite tiramisu s kestenom: Najukusniji kremasti desert
Tradicionalna poslastica