Savršen okus dizanog tijesta možete postići tako što ćete mu dodati jedan sastojak
Savršen okus dizanog tijesta možete postići na jednostavan način - tako što ćete mu dodati krompir.
Savršen okus dizanog tijesta možete postići na jednostavan način - tako što ćete mu dodati krompir.
Ako volite domaća mekana peciva, ali ne možete čekati da tijesto naraste, isprobajte ovaj jednostavan recept. Možete ih obogatiti hrenovkama kao u ovom receptu ili puniti nekim drugim nadjevom.
Ukoliko želite napraviti tijesto za pizzu, a nemate vremena čekati da se ono digne, isprobajte ovaj jednostavni recept.
Ukoliko ne uspijevate postići idealan okus dizanog tijesta, ovaj problem možete riješiti ako mu dodate jednu namirnicu - krompir.
Ukoliko vam se šesto dogodi da niste zadovoljni prženim tijestom zato što upije ulje i bude previše masno, postoje dva "trika" koji će vam pomoći da riješite ovaj problem.
Danas, 9. februara se obilježava Svjetski dan pizze. Uz pomoć ovog recepta ćete uspjeti pripremiti najbolje tijesto čiji okus će vas oduševiti.
Priprema obroka unaprijed u posljednje vrijeme je sve popularnije. No, postoje mnogi stari recepti kojim su se kuhari služili ranije kako bi napravili što veći izbor. Jedno od njih je i "ludo" tijesto, čija tijesto ne morate čekati da naraste, a u frižideru može stajati i do pet dana.
Štapići sa sirom i susamom su slasne grickalice koje se naprave za 15 minuta, a odlično se slažu uz različite umake i suhomesnate proizvode. Možete ih jesti za doručak, a odlične služe i kao dodatak večeri.
Ukoliko još uvijek niste zadovoljni pizzom koju napravite kod kuće, isprobajte ovaj recept pomoću kojeg ćete uspjeti napraviti savršeno tijesto.
Većina domaćica traga za tajnim receptom za najmekanije tijesto baš kao iz pekare, a tri sastojka će vam pomoći da ostvarite željene rezultate.