Ukusno i brzo
57

Prijedlog za današnji ručak: Alfredo tjestenina i piletina spremni su za 30 minuta

L. R.
Foto: Shutterstock/Klix.ba
Foto: Shutterstock/Klix.ba
Početak radne sedmice ne morate započeti komplikovanim ručkom kojem je potrebno nekoliko sati pripreme. Kombinacija alfredo piletine i tjestenine je sasvim jednostavna, a vrlo ukusna opcija za ručak.
Za pripremu ovog ručka bit će vam potrebno samo pola sata, a uz to možete dodati i neku salatu.

Sastojci koji će vam biti potrebni su:

  • dva komada pilećih prsa
  • 350 mililitara mlijeka
  • 350 mililitara pilećeg temeljca
  • 125 mililitara vrhnja za kuhanje
  • pakovanje tjestenine
  • 150 grama naribanog parmezana
  • dvije kašike maslinovog ulja
  • dva čehna bijelog luka
  • biber
  • sol
  • svježi peršin

Priprema:

U većoj tavi zagrijte ulje pa dodajte piletinu te sol i biber. Pržite piletinu nekih 10 minuta dok ne porumeni. Ostavite je sa strane da se kratko ohladi i onda je narežite na trakice.

U tavi gdje ste pržili piletinu, dodajte mlijeko, pilećih temeljac i bijeli luk pa također dodajte malo soli i bibera. Dodajte tjesteninu i kuhajte uz stalno miješanje dok takoreći ne postane al dente.

Na kraju pomiješajte vrhnje za kuhanje i parmezan te dodajte u umak i kuhajte dok se ne zgusne. Servirajte tjesteninu pa preko dodajte narezanu piletinu. Ako želite pojačati okus ovog jela, možete dodati svježi peršin.