Recept koji je postao ljetni hit: Sendvič sladoled idealan je spoj kremastog i hrskavog okusa
Sastojci koji će vam biti potrebni su:
- 100 grama brašna
- pola vrećice praška za pecivo
- jedno jaje
- 100 grama šećera
- 50 grama maslaca sobne temperature
- malo soli
- čokoladne kapljice ili komadići čokolade
- nekoliko kapi ekstrakta od vanilije
Priprema:
Najprije, u jednoj posudi pomiješajte brašno, pola vrećice praška za pecivo i prstohvat soli. Ostavite sa strane pa u drugoj posudi pjenasto umutite 100 grama šećera i maslac. Potom dodajte jaje i ekstrakt od vanilije i kratko pomiješajte.
Naredni korak je dodavanje brašna. Postepeno dodajte brašno i miješajte kako ne bi nastale grudvice. Kada smjesa postane jednaka dodajte čokoladne kapljice ili jednostavno narežane komadiće čokolade pa ponovo pomiješajte.
Uključite rernu na 180 stepeni, a za to vrijeme na tepsiju stavite papir za pečenje i vadite po jednu kašičicu tijesta za svaki keksić. Tijesto malo rastanjite kašičicom, ali ne previše kako ne bi bili pretanki i tvrdi. Pecite ih otprilike 10 minuta, a potom dobro ohladite prije nego što ih spojite sa sladoledom.