Savršena hrskava poslastica: Napravite pizzu u lisnatom tijestu za 20 minuta
Sastojci:
-
500 g lisnatog tijesta
-
200 g salame po izboru
-
200 g sira po izboru
-
1 kašika origana
-
6 kašika paradajz sosa
-
Sol i biber po ukusu
-
gljive
-
1 jaje, za premaz
Priprema:
Na pobrašnjenoj površini razvaljajte tijesto što tanje. Zatim ga izrežite u krugove prema želji.
Pećnicu zagrijte na 200 stepeni. Okrugli kalup obložite papirom za pečenje.
U posudi, istucite jaje, a zatim pripremite nadjev za pizzu. Na tijesto rasporedite salamu, sir, gljive, začine i paradajz sos. Dodajte soli i bibera po ukusu.
Preklopite tijesto tako da prekriva nadjev, a rubove dobro pritisnite i zavrnite kako biste ih čvrsto zatvorili. Premažite je umućenim jajetom i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu. Pecite 20-ak minuta, dok ne postigne zlatno-smeđu boju.
Poslužite odmah, dok je još vruća i hrskava. Uživajte u ovoj brzoj i jednostavnoj pizzi koja je pravi užitak za sva čula!
Ova pizza je idealna za sve ljubitelje brze, ali ukusne hrane, a njenu svestranost možete iskoristiti i prilagoditi prema vlastitim željama.