Foto: Shutterstock
Ukoliko želite postići savršeni okus kuhanog kukuruza, u tome će vam pomoći kuhanje u maslacu i mlijeku.
Potrebno vam je: pet klipova mladog kukuruza, litar vode, 200 mililitara mlijeka, 115 grama maslaca i kašičica soli.
Priprema
Očistite klipove kukuruza i prepolovite ih napola. Zagrijte vodu u velikom loncu.
Kada voda provri, dodajte mlijeko i maslac. Posolite i dodajte klipove mladog kukuruza. Djelimično poklopite lonac i kuhajte ih otprilike 10 minuta. Prijatno!
Konzumiranje kuhanog kukuruza ima brojne prednosti. Samo neke od njih su: smanjenje rizika od kardiovaskularnih bolesti, smanjenje apsorpcije holesterola, reguliranje probave, jačanje kostiju itd.
Možda vas zanima
Želi ostati na Anfieldu
Salaha razočarali čelnici Liverpoola pa napravio potez kojeg nije pet godina
Povodom Dana državnosti
Hana Hadžiavdagić: Onima koji imaju "rezervne" države želim da barem poštuju zemlju u kojoj žive
Vezani članci