Foto: Shutterstock
Ukoliko želite postići savršeni okus kuhanog kukuruza, u tome će vam pomoći kuhanje u maslacu i mlijeku.
Potrebno vam je: pet klipova mladog kukuruza, litar vode, 200 mililitara mlijeka, 115 grama maslaca i kašičica soli.
Priprema
Očistite klipove kukuruza i prepolovite ih napola. Zagrijte vodu u velikom loncu.
Kada voda provri, dodajte mlijeko i maslac. Posolite i dodajte klipove mladog kukuruza. Djelimično poklopite lonac i kuhajte ih otprilike 10 minuta. Prijatno!
Konzumiranje kuhanog kukuruza ima brojne prednosti. Samo neke od njih su: smanjenje rizika od kardiovaskularnih bolesti, smanjenje apsorpcije holesterola, reguliranje probave, jačanje kostiju itd.
Možda vas zanima
O kojoj zemlji je riječ?
Kristian Iličić na korak do ostvarenja sna: Posjetio predzadnju državu koja je veoma popularna
Vezani članci