Evo kako ga spremiti
64

Slatkiš savršen za ljeto: Isprobajte cheesecake od limuna koji se priprema za 15 minuta

N. O.
Foto: Shutterstock/Klix.ba
Foto: Shutterstock/Klix.ba
Cheesecake je savršena ljetna poslastica, za koju ne morate stajati iznad zagrijane pećnice da biste je ispekli, a potrebno vam je samo 15 minuta za pripremu.

Charlotte Oates, kuharica i osnivačica Charlotte's Lively Kitchen , podijelila je recept za ukusni cheesecake od limuna za koji je potrebno samo 15 minuta da se pripremi prije nego što se odleži u frižideru nekoliko sati.

Sastojci:

280ml šlag kreme 250 g krem ​​sira 100 g keksa 100 g šećera u prahu 40g putera Dva limuna (korica i sok)

Priprema:

Podnožje kalupa za torte obložite papirom za pečenje, pa dodajte istopljeni puter. Keks izmrvite u sitne mrvice i pomiješajte ih sa otopljenim puterom.

U pripremljeni kalup dodajte smjesu za biskvit i poleđinom kašike je poravnajte, a zatim stavite u frižider da se ohladi dok pravite ostatak. Sitno narendajte limun i iscijedite sok dok vam ne bude dovoljno za pet kašičica, a zatim ostavite sa strane.

Stavite šlag kremu u zdjelu i umutite. Dodajte krem ​​sir, šećer, limunovu koricu i limunov sok, pa miješajte dok se potpuno ne sjedini.

Izvadite pleh iz frižidera, a zatim dodajte malo po malo smjesu sa limunom. Upotrijebite kašiku ili nož kako bi poravnali vrh.

Vratite pleh u frižider i ostavite ga najmanje dva sata da se stegne.