Bogate arome
61

Savršena hrskava poslastica za hladne dane: Papreni kolač s tajnim sastojkom

Klix.ba
Papreni kolač
Papreni kolač
Papreni kolač je prava poslastica za one koji vole spoj hrskavosti i bogatih, začinjenih aroma. Posebnost mu daje prstohvat bibera i cimeta, koji stvaraju neobičan, ali savršeno uravnotežan okus.

Idealan je za hladne dane, uz šoljicu čaja ili kafe, a njegova dugotrajna svježina čini ga savršenim za praznične dane i poklone. Ovaj kolač nije samo slastica – to je doživljaj koji budi uspomene i stvara nove tradicije.

Sastojci

  • 800 g brašna Klas

  • 250 g maslaca ZiM

  • 250 g meda

  • 150 g šećera u prahu Master

  • 1 prašak za pecivo

  • 1 kašikica bijelog bibera

  • 1 kašikica mljevenog cimeta

  • 2 jaja

Priprema

Pjenasto umutiti maslac. Zatim dodati šećer u prahu, med, žumanjke. Pomiješati brašno, prašak za pecivo, biber, cimet te dodati u posudu. Umijestiti tijesto i pustiti da malo odstoji pa razvaljati na 5 mm. Peći u rerni na 180 stepeni oko 15 minuta.