Sve u jednoj posudi
26

Spremite neobičnu tjesteninu od tri sastojka koja će vas oboriti s nogu

D. J.
© Shutterstock
© Shutterstock
Ljubitelji tjestenina uvijek su u potrazi za novom kombinacijom okusa, a slastan spoj piletine i limuna ima baš sve potrebno da postane jelo koje ćete s guštom pripremati iznova i iznova.

Osim što uz ovu tjesteninu možete zaboraviti na mnoštvo suđa, velika prednost je i što će biti gotova za manje od pola sata.

Uz sve to, trebaju vam samo pileća prsa, jedan limun i porcija tjestenine po želji te par začina kako biste pred sobom imali jelo za prste polizati!

Sastojci:

  • 400 g tjestenine
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • ¾ kašike soli
  • 1 kašikica limunove korice
  • 2 ½ kašike soka od limuna
  • ¼ kašike mljevenog crnog papra
  • 2 kašike nasjeckane piletine na žaru
  • Sjeckani svježi bosiljak za ukras

U velikom loncu ili tavi prepržite komadiće piletine dok ne dobiju zlatnu boju. Potom ih uklonite u zdjelu i na isto ulje dodajte vodu, sol i tjesteninu. Pustite da zavrije, zatim kuhajte nepoklopljeno na srednje jakoj vatri, često miješajući, dok tjestenina ne omekša i dok se većina tekućine ne upije.

Umiješajte limunovu koricu, limunov sok, papar i komadiće prethodno pržene piletine. Po želji poslužite ukrašeno bosiljkom ili iskoristite ovo aromatično bilje kao začin u jelu tako što ćete ga sitno nasjeckati i umiješati.