Imat će idealan okus
41

Tajna najboljeg domaćeg hljeba krije se u jednom sastojku, isprobajte ga

I. S.
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ukoliko niste zadovoljni okusom hljeba koji ste pripremili, isprobajte ovaj recept i bit ćete oduševljeni.

Naime, tajna njegovog idealnog okusa je u sodi bikarboni. Dakle, trebat će vam: kašičica sode bikarbone, 500 grama brašna, kašičica soli, 350 mililitara mlijeka i dvije kašike limunovog soka.

Priprema

Zagrijte rernu na 200 stepeni Celzijusa. Pomiješajte mlijeko i limunov sok i pustite da odstoji otprilike pet minuta.

Pomiješajte brašno, so i sodu bikarbonu pa postepeno dodajite mješavinu mlijeka i limunovog soka. Cilj je da napravite ljepljivu kuglu tijesta.

Zamijesite glatko tijesto. Po potrebi možete dodati još brašna. Stavite ga u posudu za pečenje i pecite otprilike pola sata, tj. dok ne porumeni.