Imamo recept
32

Tjestenina s piletinom i gorgonzolom jednostavno je jelo koje je spremno za 15 minuta

D. J.
Foto: Shutterstock/Klix.ba
Foto: Shutterstock/Klix.ba
Tjestenina se može pripremiti na milion načina, a mnogima je omiljena ona s piletinom i bijelim umakom.

Sastojci za 4 osobe:

  • 50 dkg zelene tjestenine

  • 50 dkg pilećih prsa

  • 4 dcl vrhnja za kuhanje

  • 100 grama kiselog vrhnja

  • 50 grama parmezana

  • 1 žličica vegete

  • 100 grama gorgonzole

  • malo peršina, sol, papar

  • parmezan za posipanje

  • ulje za prženje

Tjesteninu skuhajte al dente u posoljenoj vodi, pa ocijedite. Piletinu izrežite na kockice, posolite i popaprite šarenim paprom. Piletinu popržite na malo ulja da dobije lijepu boju sa svih strana. Kad je gotova, izvadite ju. Na ulju na kojem se piletina pržila, otopite gorgonzolu, dodajte vrhnje za kuhanje, kiselo vrhnje i ribani parmezan. Začinite s vegetom. Kratko prokuhajte, pa vratite piletinu u umak.

Dodajte skuhanu tjesteninu i promješajte minutu na laganoj vatri da se svi sastojci povežu. Pospite svježim peršinom i ribanim parmezanom.