
Foto: Shutterstock
Kako biste svaki put uspjeli ispeći sočna krilca, primijenite jednostavni trik.
Naime, potrebno je da piletinu prije pečenja premažete kiselim vrhnjem, majonezom i začinima.
Svi sastojci koji vam trebaju za pripremu pilećih krilaca
- šest komada pilećih krilaca
- 240 grama kiselog vrhnja
- 70 grama majoneze
- 60 grama naribanog parmezana
- kašika bijelog luka u prahu
- kašika slatke paprike u prahu
- pola kašičice luka u prahu
- pola kašičice kajenskog papra
- biljno ulje za pečenje
- so (po želji)
- začinsko bilje (po želji)
Priprema
Zagrijte rernu na 190 stepeni. Utrljajte so s obje strane piletine. U zdjeli pomiješajte kiselo vrhnje, majonezu, parmezan i sve začine. Namastite tepsiju i u nju stavite krilca.
Preko piletine ravnomjerno naspite smjesu od vrhnja, majoneze i začina. Pecite otprilike pola sata. Prijatno!
Možda vas zanima
"Čuvaj Bosnu od dušmana"
Nurkić kakvog dosad nismo vidjeli, pozirao je na Starom mostu u Mostaru s mačem i štitom od ljiljana
Vezani članci