Komentari (7)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Hajde, ako ko napravi ovo neka nam javi utiske. Ovako kad citam nimalo privlacno, a ni realno, ne izgleda
Hljeb bez fermentacije tijesta? Boze sacuvaj.
Hljeb se pravi od kiselog tjesta, sa kvascem i ne može se napraviti za manje od 3 sata. Sa praškom za pecivo se pravi pogača. A ne može se ni ona ispeći za 15 minuta.
Sa kvascem se moze napraviti za minimalno 1.45min, a saurdough moze i za 4-24 sata da nadolazi. Neznam za pecivo, ali 500gr brasna i na 250 stepeni i 20 minuta u predgrijanoj pecnici ce biti mljackavo iznutra.
moze li ko samog hljeba