Komentari (13)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
U komentarima pisu nije burek...turci se ne bi slozili. A oni su izmislili to nakon sto su ukrali tijesto od austrougarske. Nesto ne mogu turcina, smrde mi. Zato cu ja fino zamjeniti meso sa piletinom i spinatom. Sve to fino ispohovati i danas da jedem kao gospodin. Molicu krisku limuna i malo tartar sosa, hvala.
Punjeni palacinak nije burek, niti ce ikada biti...
Pozeljno bi bilo da forsirate nase tradicionalne recepture, samim tim i ocuvanje autenticnih metoda i porodicnih naslijedja - sto, objektivno, nema konkurenciju. Serem se u "trendove" ovog tipa, zbog kojih nase mlade majke ne znaju telecu corbu iskuhati i servirati!
A znaju li mladi ocevi?
Ako u Bosni ima neko ko ne zna napravit PITU i da ga tome treba uciti na portalima onda batali tradiciju. Ovo su “zdravije” stvari mozda potrebnije jer je preko 50% stanovnika BiH debelo i imaju bojesti povezane s debljinom i losom prehranom.
Zna li autor razliku izmedju bureka i slanih palacinaka?
ni b od bureka