Sastojci koji su potrebni za tijesto su:
- jedno jaje
- jedna kašika suhog kvasca
- jedna kašika šećera
- jedna mala šolja ulja
- dvije male šolje mlijeka
- brašno
- prstohvat soli
Sastojci za nadjev su:
- mljeveni orasi
Sastojci koji su potrebni za agdu:
- dvije čaše vode (četiri decilitra)
- dvije čaše šećera
Priprema:
Mlijeko ugrijati te dodati kašiku šećera i germu. Ostaviti da nadođe. Umutite jaje i dodajte sol. Potom sve sastojke sastavite s brašnom. Brašno je potrebno postepeno dodavati dok ne postignete kompaktnu smjesu kao kada pravite tijesto za druga peciva.
Ostavite tijesto da raste oko pola sata i onda ga razvijete i režite u pravokutne oblike na debljinu od pet milimetara. Tijesto premažite uljem i pospite mljevenim orasima. Urolajte ih i režite na na šnite.
Uključite rernu na 200 stepeni. Dok se rerna grije u nauljenu tepsiju stavite rolnice da ponovo narastu, ali prilikom redanja, ostavite prostora između svake rolnice.
Ovo slatko pecivo pecite oko 20 minuta, ovisno o debljini rolnica. Nakon što se ispeku, napravite agdu tako što ćete šećer i vodu prokuhati na najjačoj temperaturi. Potom smanjite temperaturu i kuhajte nekih desetak minuta. Ostavite da se ohladi. Mlake rolnice zalijte mlakom agdom.