Možete je pripremiti na jednostavan način. Potrebni su vam sljedeći sastojci:
-
kašičica maslaca
-
glavica crvenog luka
-
650 grama očišćenih pilećih zabataka
-
tri češnja bijelog luka
-
so
-
100 ml bijelog vina
-
prstohvat mljevene crvene paprike
-
prstohvat papra
-
prstohvat curryja u prahu
-
kašika umaka od soje
-
90 grama maslaca
-
kašika majoneze
-
pola kašičiće senfa
-
dvije kašike maslinovog ulja
-
po potrebi koristite maslac za zalijevanje
Priprema jela
Na kašičici maslaca propirjajte izrezani crveni luk. Meso izrežite na sitne komade i pomiješajte ga s lukom. Nakon toga dodajte isjeckani bijeli luk, so, crvenu papriku, papar, umak od soje, curry u prahu i vino. Sve pirjajte otprilike 40-ak minuta.
Narežite maslac na tanke listiće i ostavite na sobnoj temperaturi da omekša. Pomiješajte ga s mesom. Smjesu zatim stavite u blender i dodajte majonezu, senf, maslinovo ulje i promiješajte. So dodajte po potrebi.
Dodajte paštetu u posudice i prelijte tankim slojem rastopljenog maslaca. Neka odstoji u frižideru nekoliko dana. Ukoliko vam ostane viška paštete, možete je staviti u plastične vrećice ili posude pa zamrznuti.