Komentari (77)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Svaka čast ali ja bi začinio svojom teorijom - vratimo se količini rada naših predaka i veličini porcija naših predaka. Tipični primjer škrte hercegovačke zemlje - 11 ljudi u kući jedna posuda sa nečim varenim u njoj - a posla ko u priči...naravno da ćeš bit zdrav ko ptica (ako si preživio najobičnije bolesti) - pa svaka kalorija i nutrient je bio zlata vrijedan organizmu - a danas - organizam nema pojma koje je doba dana ni jesil pošo il došo'... Lijep pozdrav.
POtpisujem
tad se jela skoro svaki dan pola a specijalitet mjeseca je bio pirian(hercegovacki)
jaranice... od govana se pita ne pravi... ne serite više majke vam... jaje zdravo, jaje nije zdravo, jaje zdravo, jaje nije zdravo, kafa dobra protiv ovog, kafa je totalno štetna, opet kafa dobra, pola godine poslije je ponovno štetna, jedi ugljikohodrate ali ne miješaj sa bjelančevina, pa opet nemoj, pa opet mozeš, ali nakon godinu dana ne mozeš... najviše volim povrće od mlade janjetine i teletine.. eto toliko... i još nešto... ja i ne zelim zivjeti 100 godina... tako da mi je sve to svejedno... a genetiku ti niko promijeniti ne moze... ako ti je u genima zapisano, fasovat ćeš bilo šta a da ziviš samo na vodi i od čiste "have"...
svaka cast nerko13. sve je zapisano u genima a sve ove pricice ovo je dobro danas, ali sutra nije ne treba zarezivati. organizam sam regulise sta mu treba, a sto jest jedemo previse.. samo smanjiti kolicinu hrane i malo se aktivirati. sjetite se za vrijeme opsade sarajeva nije bilo debelih, svi su bili u dobroj fizickoj kondiciji.... a danas... neki ne mogu uci u tramvaj od debljina.
Ja ovo nisam čito. Al znam da ne bi jeo što su moji preci jeli jer su bili ljuta sirotinja.
Sad ce srbi govoriti kako su Bošnjaci prodali veru za večeru hahaha koji bolesnici su ovi servi inace nebeski narod
zitarice su se uzgajale hiljadama godina, dakle teorija o psenici pada u vodu. gluten prirodni sastojak psenice izaziva smetnje manjem broju ljudi, a isto tako je potreban organizmu. slazem se za prirodne masnoce jer puter je daleko zdraviji od margarina.ja mislim da je problem danasnjeg covjeka u izobilju hrane koju konzumira. kada bi svi manje jeli ne bi bilo gojaznih, a bili bi zdraviji. samo malo treba zaviriti u siromasne zemlje gdje ljudi nemaju puno hrane.. svi su vitki, nemaju kolesterol, srcani pritisak, dijabetes....
Ja sam na vijerskoj dijeti molim boga da smrsam
O Anita, nabijem te u prezime !
Tako je Anita,vratimo se kuhinji naših predaka,Srba ;)
ima istine i u ovom ali glavno oružije je fizička aktivnost , to znaju stariji konji su služili titinu vojsku , hrana je bila masna , jaja svaki dan , čaj i kompot ali svaki dan su bile vježbe i puno fizičke aktivnosti ieste da smo tada bili mladi ali smo bili brate ko beton---
...samo da zanjištim :))
Može li da se zahrže , također ? potpis Rz Brzotrz
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
mrsko mi je sve citati, ionako se necu toga pridrzavati xD
eh, moja Anita i tvoje zdrave namirnice; bona ne bila znaš li koliko hemikalija treba da se te tvoje suncokretove sjemenke oljušte?
Za knjigu recepata Hrvati kazu kuharica, a Bosanci kuhar.
sto je dug ovaj tekst....
hej, ako ti zelis da jedes neukusnu hranu koja se proizvodila bila prije industrijske revolucije i prehrambene industrije kao na primjer banane koje bez labortorijskih dodataka imaju ukus kao pjesak, slobodno, ali ja odo da jedem ukusnu zdravu GMO bananu.
Kakve banane ti spominješ? Na ovom prostoru nisu banane rasle pa si našao jako glup primjer. Tebi je meso neukusno? Pa ljudi su i prije koristili sol da začine hranu nije tome potreban šećer. Ako nije meso šta onda ima još? Povrću i voću se ne dodaju zaslađivači i ne vidim razloga zašto bi tako bilo.
Japrak sarma, sarena dolma, lonac, sareni burek, zeljanica, begova corba, bamja,sirnica, krompirusa, gibanica, dolma, pecenja janjetina ili teletina,sis cevap,pace, tripice,sarma i td. ZASTRITE SE.
E jbg. sve ti ovo dobro, samo brate ubaci i malo ohlađene mlade prasetine. ??
Pa mislio sam tko voli i kome vjera dozvoljava a neki se odmah ljute