Izbjegavajte ga
59

Jedan uobičajeni proizvod za njegu mogao bi uzrokovati znojenje ljeti

L. R.
Foto: Shutterstock/Klix.ba
Foto: Shutterstock/Klix.ba
Mnogi ljudi vole ljeto, ali vrućine ponekad znaju biti nepodnošljive i uzrokovati povećano znojenje što može dovesti do neugodnih mirisa. Zbog toga, mnogi koriste dezodoranse, ali dermatologinja savjetuje da to i nije najbolja opcija ljeti.
Naime, dermatologinja Aamna Adel navodi da je dezodorans, kojeg mnogi koriste ljeti kako bi se osjećali svježije, zapravo jedan od uzroka znojenja i neugodnih mirisa. Stoga, savjetuje da ga izbacimo iz upotrebe.

"Vaš dezodorans trebate baciti u kantu. Dezodoransi ne čine apsolutno ništa da vas spriječe da se znojite. Oni su doslovno samo miris koji prikriva miris vašeg znoja. Iskreno, pomisao na miješanje znoja s mirisom mi je tako odvratna", navodi ona.

Umjesto toga, dermatologinja Adel preporučuje korištenje antiperspiranta, koji aktivno djeluje na smanjenje znojenja. Čak je objasnila i kada ga je najbolje primijeniti za maksimalnu učinkovitost.

"Ovdje je ključno da svoj antiperspirant morate staviti navečer. Znam da se čini čudno i čudan je osjećaj, ali iskreno, vjerujte mi kad vam kažem da će to biti najbolja opcija. Kada spavate, vaše znojne žlijezde također spavaju pa će puno bolje upiti antiperspirant i biti puno učinkovitije", ističe.

Također, predložila je da oni koji se teško nose s neugodnim mirisom ispod pazuha pokušaju oprati pazuhe otopinom nazvanom PanOxyl ili proizvodom sličnog sastava.

Nije važno koji postotak otopine koristite. Pjenu od otopine nanesite ispod pazuha i ostavite dvije minute da djeluje. Na ovaj način riješit ćete se bakterija koje uzrokuje miris znoja, ali ćete smanjiti broj uraslih dlačica.