Komentari (16)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
A kognitivni pad i demencija su kao nešto strašno, u p.m.
Prosječan stanovnik BiH jedva priušti i procesiranu hranu. Stomak krči, mozak cvrči...
Nemoj bolan nama pricati da nezdrava hrana utice na zdravlje, nije ba to. Kriv je Bakir i Dodo sto smo bolesni, sikiramo se beze. Rakija i kobaja masna su dobra za zdravlje, pusti sta nauka kaze, znamo mi.
Tačno. Nažalost današnja medicina i nauke samo uzimaju u obzir nutritivne vrijednosti, minerale, vitamine, i kalorije. Niko ne uzima u obzir proces probave. Većina hrane nije ni zdrava jer se ni ne probavi, tj. ignorišete čitavu nauku probave. To kako se probavlja hrana je objasnio Herbert Shelton u knjizi Orthotrophy, i zato recimo objasnio koja se hrana ne smije mješati, jer nije naš organizam peć u koju možete da ubacujete šta god, pa da ono gori.
boli raju briga, parola debeli bezbeli
Da mi je svaki dan ove govedje kobasice,s jajima i u grahu,narezat po pola kile,je.o demenciju.
Procesuirana hrana je štetna za organizam.
nažalost i prirodna, jer većina voća se ubere radi zarade, kad ne treba, da se ne bi kvarilo, npr. zelene banane...i to ne može biti zdravo kao kad bi sazrelo...također nekad nailazimo na truhlo, i puno hemikalija voće i povrće, tako da mi je čak i procesuirana draža, barem je uvijek ista, nije nezrela, prezrela