Komentari (9)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zivot bez soli nije vrijedan! Zar treba da jedem bljutavo da bi kao djed prozivio duze.
Ja sam već umrla 😂
To za prekomjerni unos soli važi samo dok se jede ova moderna nebalansirana ishrana obilna ne samo šećerom iz slatkog, nego i tjesteninom ili krompirom, rižom, hljebom i drugim proizvodima od brašna ili škroba. Čim se odbaci ta nebalansirana ishrana i čovjek se zdravije počne hraniti povrćem kao krastavcima, patlidžanima, kupusom, paradajzom, keljom, prokulicama, gljivama, paprikama, karfiolom itd, parametri se sasvim mijenjaju pa je neophodan znatno veći unos soli u organizam.
inace jako pouzdana ispitivanja tipa sta ste jelo zadnjih 5 godina i koliko ste solili....
Veća su opasnost industrijski šećeri.
Sol jeste bitna odrednica za covjekov organizam ali zavisno iz koje hrane uzima čovjek, jer nije isto iz suhog mesa, I soli iz probiotika.
Molekula soli je ista, uvijek NaCl bez obzira je li iz suhog mesa ili probiotika ili nečeg trećeg ili četvrtog... Organizam ne zna odakle su došle molekule soli, on vidi samo NaCl.