Komentari (8)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Evo, jedan od vodecih njemackih strucnjaka za dijabetes (dijabetolog) tvrdi: konzumiranje kafe stiti od dijabetesa. Cak sta_vise, posebno konzumiranje kafe u vecim kolicinama.
zasecerene ili gorke ?
... Ne pije se kafa seceru za hatar.
Izbjegavat grickalice, slatkiše, mesne prerađevine, krompir, rižu, hljeb… znaci nema pite, nema krompira s kajmakom, buhtli, čipsa, rižota,vrućeg tosta…. samo blitva, prasa, šaka oraha, buranija, jabuka. Dok se ne navikneš, smršaš 20 kg.
Izem ti takav zivot, jednom se zivi bre! :))
veliku ulogu igra nacin spremanja namirnica. Psenica moze biti i dobra i losa. Mi prakticno nemamo kvalitetnog crnog hljeba sa zitaricama. Hljeb sa razom takodjer nemamo. Krompir kao pire ili kao pomfrit je daleko stetniji od jednostavnog kuhanog krompira u komadu. Vrela hrana se daleko brze prima (secer ulazi u krv) od hladne i tako ubrzano podize inzulin. Sto se ugljikohidrati duze obradjuju (kuhaju) sve su gori. Itd. A sve to je kod nas praksa.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)