Traje do 22. septembra
2

U sarajevskoj Vijećnici otvoren Međunarodni kongres plastične hirurgije

Klix.ba
Foto: V. D./Klix.ba
(Foto: V. D./Klix.ba)
U svečanom ambijentu sarajevske Vijećnice večeras je otvoren Međunarodni kongres plastične hirurgije Sarajevo 2024., koji će trajati do 22. septembra.

Ovaj prestižni događaj okuplja vrhunske stručnjake iz oblasti plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije sa šest kontinenata, pružajući jedinstvenu priliku za razmjenu znanja, iskustava i inovacija.

Kongres je organizovan u saradnji sa međunarodnim udruženjima, uključujući ICOPLAST, ESPRAS, BAFPRAS i FIS, a domaćin je Udruženje plastičnih, rekonstruktivnih i estetskih hirurga Bosne i Hercegovine (UPREKBiH). Sam kongres će se održavati u hotelu Hills na Ilidži, gdje će stručnjaci kroz niz predavanja, panela i diskusija predstaviti najnovija dostignuća u ovoj dinamičnoj oblasti.

Predsjednik Kongresa, prof. dr. Reuf Karabeg, istakao je kako će Sarajevo u naredna četiri dana postati globalni centar inovacija u plastičnoj hirurgiji. "Naše rasprave obuhvatit će teme od estetske hirurgije do najnovijih dostignuća u mikrohirurgiji, rekonstrukciji dojke, hirurgiji šake i kozmetičkim nehirurškim tretmanima", rekao je Karabeg.

Kongres će biti domaćin i značajnim sastancima međunarodnih udruženja, uključujući ExCo sastanak ICOPLAST-a i ESPRAS-a, koji će dodatno učvrstiti saradnju među stručnjacima širom svijeta. Među učesnicima je više od 300 stručnjaka, a brojni predavači dolaze iz vodećih svjetskih medicinskih centara.

Kako je naglasio predsjednik ICOPLAST-a, prof. dr. Ahmed Khashaba iz Egipta, ovaj kongres je izuzetna prilika za povezivanje i razmjenu iskustava među stručnjacima iz različitih dijelova svijeta.

Ovaj događaj potvrđuje Sarajevo kao regionalni i međunarodni centar nauke, pružajući idealnu platformu za profesionalni razvoj i uspostavljanje novih saradnji.