Drugo mjesto osvojio je Tibor Samaransky iz Slovačke, a treće Goran Staničić iz Hrvatske.
Pobjednik Dragan Šljivić žiri je osvojio pripremivši za predjelo sufle sa škampima, umak od ljuske škampi, marinadu od tune, a za glavno jelo raviole s telećom jetrom, flambirano s rakijom od dunje, povrće, te marinirana pačja prsa.
"Ovo je veliko priznaje za moj rad i uloženi trud se isplatio. Naravno, velike zasluge pripadaju i mojim kolegama iz udruženja gastronoma 'Gastro kutak'. Ovo takmičenje bilo je izuzetno jako, najbolje na kojem sam učestvovao i biti prvi u takvoj konkurenciji je veliki uspjeh", rekao je Šljivić nakon proglašenja, a uz njega su u Makarskoj nastupili Hamid Hadžić i Nijaz Hadžiabdić kolege iz udruženja gastronoma 'Gastro kutak'.
Interregionalni kuharski kupi evropskih regija je trodnevna manifestacija i okupila je finaliste sa četiri regionalna natjecanja iz 2014: "Biser mora 2014" - Hrvatska, "Državno prvenstvo ugostiteljskih djelatnika Crne Gore 2014", "Balkan kup 2014" - Beograd, te "Bosanski dukat 2014" - Sarajevo.