Preminuo u Argentini
0

Dvije žene viđene s Liamom Payneom u hotelu, istražitelji započeli potragu za njima

I. S.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Argentinski istražitelji su u potrazi za dvije žene koje su bile s Liamom Payneom neposredno prije nego što je pao s balkona hotela.
Vjeruju da bi one mogle biti ključne svjedokinje i da su ga one posljednje vidjele živog. Nema naznaka da bi one mogle biti umiješane u njegovu smrt, ali se policija nada da će uz njihovu pomoć uspjeti otkriti šta se tačno događalo jučer.

Iz tužilaštva su kazali da sve ukazuje na to da je pjevač bio sam u trenutku smrti, ali se istražuje moguća umiješanost drugih osoba u događaje koji su prethodili ovom tragičnom događaju.

Liamova djevojka Kate Cassidy vratila se na Floridu prije pet dana, iako su planirali da u Argentini ostanu dvije sedmice. Pratiteljima na društvenim mrežama je rekla da joj je "naprosto trebao povratak kući".

Doug Jones, gost hotela, kazao je za BBC da je čuo buku iz Liamove sobe.

"Mislio sam da se tu vrše neki radovi. Bilo je puno buke poput dizanja teškog tereta, udaranja itd. Vidio sam zaposlenike hotela kako ulaze i izlaze iz te sobe. Oko 17 sati sam čuo vrisak", rekao je i dodao kako je nakon toga vidio da stiže policija.