Komentari (9)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Felini je bio velika inspiracija za mnoge kasnije poznate rezisere. Tako isto i Moricone sa svojom filmskom muzikom otvorio je vrata mnogim kompozitorima koji su sa svojom muzikom uljepsavali mnoge filmove. Dok se nisu pojavila ova dvojica italijana, film i muzika za film je bila jad i bjeda ili komercijala. Medju ovom dvojicom, bio je i veliki Sergio Leone. Koji su to umjetnici bili i koji Maestri filma i filmske muzike.
Zbog njega u Zagrebu koriste riječ dolčevitka. Ne znam što vam je ovo trebalo kad ste znali da će najviše komentara biti baš o tome?
Odlican film. Dobar tekst. Rijec "docevitka" nikada nisam cuo u Sarajevu.
Odličan tekst koji ima samo 4 komentara i ovaj peti. Izgleda da ne dira srca i maštu stočnog fonda koji baci preko 300 komentara na Izmetbegovića i Baju
DolcevitKa rekao niko nikad.
Odličan tekst. Fellini je filmski genije, a ovo je jedan veliki filmski klasik. Nevjerovatno je kako se 60 godina poslije sva poruka filma može iskoristiti u savremenom svijetu.