Komentari (29)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Žbljohićko , nemoj matere ti ...Ukoliko je neko trebao da snima film o Srebrenici , to je trebao biti najbolji BiH režiser Ademir Kenović
Vjerujem da će film biti odličan. To je definitivno jaka priča, šta su žene žrtve silovanja i majke i supruge ubijenih prošle. Kroz tu priču se može između redova dosta toga reći. Ko to ne razumije, ne može razumijeti niti Schindlerovu listu niti Život je lijep. Za njega su Dara iz Jasenovca i slično. A kroz ovakve filmove, kao Quo Vadis, Aida, se poruka šalje puno dalje i više će se ljudi upoznati sa ratom u BiH.
Sa obzirom na to da si i prvi loše uradila, nema potrebe za nastavcima. Pa nije naučna fantastika da praviš nastavke, nego valjda priča po istinitom događaju, koju si romantizovala i ublažila, pa na kraju ni to nije ispalo kako treba.
Ovo se zove milking.. uostalom svi nasi glumci i reziseri to rade.. Da im nije 95,ne bi imali za hljeba
I opet ce joj biti malo para.
Jos veca stvar je sto jedan od najvecih streamera na svijetu Sneako koji je nedavno presao na islam, planira da napravi dokumentarac o genocidu u Srebrenici usljed svoje posjete BiH trenutno. To je ogromna stvar za nove generacije djece koje ga prate sirom svijeta
Bolje da taj pdf file nista ne snima i nek se vrati odakle je dosao
Nije svaki nastavak k'o Terminator 2, pazi da ga ne upropastiš.
Gledaj koliko ih je na aparatu samo sto je rekla da PLANIRA nastavak filma? Bravo Jasmila!
Ova samo ove ratne filmove snima!!! Zena bez vizije, duha bosanskog, radosti i veselja kakav je bosanac kao osoba! Napravi film o ljepotama BiH, o narodu nasem dobrom i veselom! Samo fukarestine neke, jad patnja i bijeda! Zato u svijetu i misle da smo takvi!
Koga briga ko sta misli? Ah da, samo balkance zatucane zamara "sta selo misli"
Djelomicno se slazem, ali i u Americi su medju najpopularnijim filmskim temama II svjetski i Zaljevski rat
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Prvi nastavak nije dobar film, Jasmila je pod uticajem Zapadnih pokreta promjenila pricu i umjesto orginalne glavne muske uloge stavila zensku pri tom izmjenivsi historijske cinjenice. Film generalno nije dobar. Citao sam orginalni scenario koji je puno bolji. Da neko drugi radi nastavak pa hajde.
i ovaj prvi joj je previse. los film, pranje zapada,izjednacavanje, empatije nemas prema akterima, nema scene da te potrese, kraj i poruka urbicid...sve u svemu ona ne zna napraviti dobar film, jos je zlonamjerna i oerfidna.Vjerovatno ce u ovom nastavku prebrojavati i nastradalu djecu tokom opsade SA. Idi pravi u Holivudu filmove, naravno ako te iko hoce tamo...nije niko lud
Nisam ljubitelj od Zbanic ali ima jedan odlican film, njen najbolji, bas dobar film a to je Na putu. Na putu je sjajan film, osjetljiva tema uradjena objektivno, svi ostali filmovi su joj ili losi ili pristrasni. Samo treba skontati koliko je Otok ljubavi los i propagandan film.
hahahahahahaahahahahaahahahah
Hoce li i ovaj put koristiti ime i djelo Hasana Nuhanovica i njegove porodice?
Naravno da nece jer nije ni prvi put. Zapadnim financijerima ne odgovara muska glavna uloga jer se na Zapadu bore protiv svakog oblika muskosti. Sasvim je jasno da se autor filma prodao. Ali nije stvar prodaje vec slabog filma koji je nezasluzeno pobrao paznju.
Pa sta moze vise da se kaze ? Prikazala je genocid, sta sad ? Zivot u Srebrenici poslije 95 ? Ne razumijem.
A majke Srebrenice?
Skontala je Jasmila da je najviše para uzela na Srebrenici. Sad to ponavlja, treba kuću u Berlinu plaćati.