Komentari (35)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Opet se Bošnjacima pakuje "bratstvo i jedinstvo", a kod srba i hrvata ga nikad nije bilo............
RbihsroljoGOOVEEDDDDDDOOOO, ma,jbo tisvo jumamu
Tvoju i sve i jedno hrvatsko dijete.....
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Mjesaviti brak...kada se dvoje deklarisu da su razlicitih vjera a nilada konkretno nisu vjerovali u te religije te procitali/pratili osnovne knjige tih religija... Kada su dvoje isti 99% ali bas ta deklaracija ih cini potpuno razlicitim...I spremnim za manipulaciju
Stalno simpovanje za jugoslovenstvo.
Neka mi neko objasni defoniciju mješovitog braka. Šta je to mješoviti brak? Između čega ili sa čime?
Brak izmedju ljudi različitih vjera, ne pravi se pametan
Kada se dvoje deklarisu da su razlicitih vjera a nilada konkretno nisu vjerovali u te religije te procitali/pratili osnovne knjige tih religija... Kada su dvoje isti 99% ali bas ta deklaracija ih cini potpuno razlicitim...eh to
BiH je zarobljena u prošlosti opasno
Jašta je, jbt 30 godina poslje 2. svj. rata je bila 1975., kod nas u glavama 95.
E dobro si skonto da je zarobljena, pa zato sto je rat ostao nerijesen
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Sta uradise teoloske stranke od ljudi,isprasse im mozak na pravdi Boga
gledano sa vjerske strane, mi nase zivote nazalost startamo od sredine a ne od pocetka. IZ i crkva drze ljude u zabludi da im je rodjenjem odredjena vjera sto je neistina. ne mozes biti doktor od roditelja doktora, pa kako mozes vjerovati u nesto o cemu pojma nemas, samo jer je neko odlucio za tebe?
musliman se postaje spoznajom Stvoritelja i prihvatanjem pravila. NIKAKO DRUGACIJE. i mujo i haso koji ne klanjaju ce u vatru isto ko i jozo i nenad.
kako neko moze reci za sebe da je musliman a nikad kuran nije procito? ne zna ko mu je Gospodar. ne zna koje su mu obaveze. ne zna nista, a kaze da vjeruje? isto ko kad se zaposlis, a ne dolazis na poso i onda kazes daj mi platu. a ni dan jedan nisi bio na poslu.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Dakle živimo vijekovima jedni pored drugih, pričamo istim jezikom da se ne lažemo. I snimamo dokumentarac zbog "mjesanih brakova" u 2024. Meni je to poražavajuće.
Dok god živimo jedni "pored" drugih, a ne "sa" drugima, i trebaju se ovakvi filmovi snimati.
splakale nam mozak teoloske stranke radi njihovog bogacenja
Zanimljivo je kako u tim "miješanim" brakovima djeca dobiju "neutralna" imena... Tako imamo Marinka i Nerminu te djecu Tatjanu, Davorina, Ninu, Denisa i Sandra. Ne znam nijedan tzv. miješani brak gdje djeca nose muslimanska imena.
Dobro si to primjetio
frngla, a koja su to "muslimanska" imena, je li misliš arapska? Ja poznajem Ahmeda, pa čak i Džihada, koji su hrišćani. U svakom slučaju, ako je "mješoviti" brak u pitanju, onda supružnici baš i nisu vjernici, zašto bi davali "vjerska" imena?
PRIKAŽI ODGOVORE (3)