Loše reakcije publike
16

Nastavku "Jokera" treba 450 miliona da bi bio "na nuli": Debakl prvog vikenda prikazivanja

N. O.
Foto: Warner Bros
Foto: Warner Bros
Uz loše kritike i reakcije publike, "Joker: Folie à Deux" nije bio ni blizu uspjeha originalnog filma prvog vikenda prikazivanja.
Film je zaradio 40 miliona dolara na američkoj blagajni, prema procjenama studija, što je manje u odnosu na 96,2 miliona dolara koliko je originalni film zaradio na svom debiju 2019. godine.

Američki mediji opisali su zaradu filma prvog vikenda na Box Officeu kao "razočarenje, šok, posrnuće i pad", a kako prenosi Variety, nastavku "Jokera" treba 450 miliona dolara kako bi bili "na nuli".

Mnogi su se zapitali kako je dugoočekivani nastavak nagrađivanog filma vrijednog nešto manje od milijardu dolara s istim kreativnim timom pošao po zlu.

Čini se da čak ni dodavanje baze obožavatelja Lady Gage i albuma inspirisanog mjuziklom s Joaquinom Phoenixom u glavnoj ulozi ne pruža nikakvu pomoć.

Na međunarodnom nivou, zaradio je 81,1 milion dolara čime je njegova ukupna globalna zarada procijenjena na 121,1 milion dolara.

Ipak, ovakav rezultat nije toliko iznenađenje uzevši u obzir recenzije kritičara, kao i rezultat na stranici Rotten Tomatoes.

Prvobitne reakcije nakon premijere na Venecijanskom filmskom festivalu u septembru bile su pomiješane, a dok su neki film nazivali genijalnim, drugi su smatrali da je gledanje mukotrpno.

U mjuziklu u kojem glumi Lady Gaga kao Jokerova pomoćnica Harley Quinn, imala je skroman rani rezultat na Rotten Tomatoes od 61 posto, kako je izvijestio Forbes. To je palo na 33 posto.